28 Haziran 2009 Pazar

Davet sofrası.....

Sevgili eltim doğum yapmadan önce görücem ve ablasıyla bana gelmişlerdi...
Bende kendilerine bu sofrayı hazırlamıştım, ben bu sofrayı yayınlayana kadar kendisi doğum yaptı bile!
Bu sofrayı minik bebeğimiz alperene hoş geldin masası olsun:))
Bense yenge, eşimse amca olmanın mutluluğuna ulaştık....
RABBİM isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın....


MÖNÜMÜZDE

Zeytinyağlı dolma(üzümlü ve fıstıklı)


Pizzalı milföy börek


Tramisu




Mantı(hazır)




Mercimek köftesi




Közlenmiş patlıcan salatası


O kadar özenle hazırlıyorum sofralarımı ama malsef her seferinde bir aksilik yaşıyorum..
Bu seferde masa örtüm düzenli çıkmamış mazur görün....

(fotoğrafların üzerine tıkladığınızda büyük hallerini göreceksiniz)





19 Haziran 2009 Cuma

Yaz çorbası.....

Bu çorbayı mutlaka deneyin derim ,içinde ne yağ var, nede un, çok pratik ve lezzetli...
Çorbayı bir arkadaşımın annesinin evinde yemiştim, o da ilk defa yapmıştı, tarifini ebru şallıdan aldığını söyleyince arkadaşımla bayağı gülmüştük:)) bu çorbayı yaptım içerkende o günleri yad ettim...
Malzemeler;
*yeşil mercimek(kara şimşek)
*yoğurt
*dere otu, tuz

Yapılışı;
Mercimekleri yıkayıp tuz'unu da ekleyip haşlayın, haşlanıp suyu süzülmüş mercimeği az sulandırılmış yoğurdu ve doğranmış dere otunu da ekleyip karıştırın, isterseniz haşlanmış mercimeği saklama kabında buzdolabında saklayıp yiyeceğiniz kadar yoğurtlayıp servis edebilirsiniz...AFİYETLEEEE.....

15 Haziran 2009 Pazartesi

Mantarlı Tavuk sote.......


Malzemeler;
*500gr kuşbaşı tavuk eti
*300gr mantar
*1ad.kırmızı biber
*1adet sivri biber
*1adet havuç
*pul biber, karabiber, kekik
*sıvıyağ, tuz
Yapılışı;
Sebzelerimizi yıkayıp doğrayalım, havuçlarımızı ince jülyen şeklinde doğrayalım ,Yıkanmış Tavuklarımızı tavada pişirelim, biryandan da mantarlarımızı ayrı bir kapta pişirelim..
Tavuklar suyunu çekince içine sıvı yağ, doğranmış sebze, tuz, baharatlarımızı ve pişen mantarlarımızıda ekleyip soteleyelim, kızarınca servis yapıp, AFİYETLEEE...

9 Haziran 2009 Salı

Muhabbet Sofrası.....

fotoğrafların üzerine tıkladığınızda büyük halini görebilirsiniz

Kadınlar günümde hazırladığım masam, gün de biz kadınların günü olnunca muhabbeti bol oluyor..Masamı ilk hazırladığımda fotoğraflarımı çektim, tam masaya otururken servis kaşıklarımı getirmediğimi fark ettim, bir masamda servis kaşıklarının olmadığını bir masamda da bıcağın düzgün olmadığını görmezden gelirsek fena bir masa sayılmaz;)

mönümüzde;
kavala kurabiyesi

sadrazam lokumu

karbonatlı dereotlu minik poğaça

barbunya salatası


mavi renkli yazılanların üzerine tıkladığınızda tariflerini bulacaksınız


4 Haziran 2009 Perşembe

Sadrazam lokumu....

Kadınlar günümde hazırladığım masamın tarifleri sırasıyla geliyor menüm tamamlanıyor...

Ahmet marankinin meşhur detoxunu uygulamıştım ve detoxum yeni bitmişti, yapılırmıydı bu ama malum mecbur arkadaşlarım gelecek ve davet sofrası hazırlamam gerikiyordu..

Bu tarfimide, akşamdan hazırlamıştım, belki fark edeniniz olmuştur, bonyolu böreğin yanında, kıyısından gözüken sadrazam lokumuydu.....

Ben tam sadrazam lokumunu hazırlarken, eşim eve geldi, yaaa hayatım ne yapıyorsun detox boşa gitti dediğinde, günüm var dedim, olsun diet birşeyler yapsaydın salata yesinler dediğini, neyse o kadar yapmışsın sen sakın yeme, diye beni tembihlemesini, sonrasında tabakda masum duran sadrzam lokumunu bir güzel yemesini hiç unutmayacağım:))

Sevgili Birsen'ciğimin blogunda gördüğüm zamanda bu kadar masum gözüküyordu!
Tarifim Birsen'ciğimin blogu ayhan ablasının tariflerinden, Birsen'e ve ayhan ablasına teşekkürler...

Önceden benden sadrazam lokumu yapmamı istediklerinde, hemen kıvırıp, başka bir şey yapıyordum:)) sadrazam lokumunu yapmak çok zor geliyordu (acemilik işte!) O kadar çok yöntemle hazırladımki, bu yöntem işimi kolaylaştırdı, şimdi ise sadrazam lokumu yapmak çok kolayıma geliyor, sizlerinde işlerini kolaylaştırsın diye adım adım fotoğraflarını yayınlıyorum....


SADRAZAM LOKUMU

Malzemeler;
*Pandispanyası İçin;
*5 tane yumurta
*1 su bardağı tozşeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1,5 su bardağı un

Kreması İçin;
*2 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı un
*1,5 çay bardağı tozşeker
*1 çorba kaşığı margarin
*1 paket vanilya
*minicik tuz

Üstünü Bulamak İçin;
*2,3 su bardağı süt
*2 su bardağı hindistancevizi

Ben içine muz ekledim dilerseniz sizde muz ekleyebilirsiniz..

Kremanın yapılışı;
Bütün malzemeleri ekleyip, önce orta ateşte, kaynamaya başlayınca 3-4 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirelim

İçine muz eklemek isterseniz kremayı soğutun...

Pandispanyanın Yapılışı;
Pandispanyası için yumurtayla şekeri 10 dakika çırpalın,içine unla karıştırılmış vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın,tepsiye yağlı kağıt serip hamuru tepsiye yayın, önceden ısıtılmış fırında 170'C de pişirin, pandispanya fırından çıkınca sıcakken resimde görüldüğü gibi iki tarafdan saralım, üzerine nemli bez serelim, biraz böyle kaldıktan sonra resimde görüldüğü gibi kremayı dilerseniz muzuda serin, dilediğiniz büyüklükde eşit parçalara bölün...Bir kaseye soğuk sütü bir kaseyede hindistancevizini koyalım, ruloları önce süte sonrada hindistancevizine bulayıp dolapta en az 3,4 saat dinlendirin, sonra servis yapıp
Afiyetleeee... Sadrazam lokumu akşamdan servise hazır.....
Birsence'nin sadrazam lokumu tarifi burada


Tarifimi Yasemin hn YE #45 Dondurma - YE İÇ Ferahla etkinliğine gönderiyorum
Bu benim ilk etkinliğim,bu etkinliğe ev sahipliği yapan yasemin hn çok teşekkür ediyorum kolaylıklar diliyorum....Waffle'yi çok seviyorum, waffle nasıl olursa dondurmaya yakışır diye düşündüm , nescafe ve toz badem ekleyerek deneme yaptım çok hoşuma gitti....
Çok güzel ve lezzetli bir tarif oldu....

nescafeli dondurmalı waffle

Malzemeler;
*2yumurta
*1,5su bardağı süt
*1,5su bardağı un
*yarım su bardağı sıvıyağ
*yarım su bardağı şeker
*1 kabartma tozu
*1yemek kaşığı nescafe
*1yemek kaşığı toz badem
*minicik tuz

üzeri için;
*dondurma
*fıstık- toz badem
*çikolata

Yapılışı;
yumurta,şeker,tuz çırpınız, sıvıyağ sütü ekleyip karıştırınız, un nescafe kabartma tozu toz badem ekleyip karıştırınız. ısıtılmış waffle makinesine kepçe yardımıyla dökünüz.
pişen ve soğuyan wafflemizin üzerine dondurma koyunuz ve toz fıstık ve toz badem serpip servis yapıp,

afiyetleee

2 Haziran 2009 Salı

Banyolu börek.....

Böreklerimi de, kadınlar günüm için 1 gece önceden hazırladım, yarısını peynirli yarısını da patatesli yaptım, dolaba kaldırdım; misafirlerim gelmeden önce pişirip, sıcak servis yapmıştım. bir börek hem yumuşak, hem de çıtır çıtır olurmu diyorsanız, denemenizi tavsiye ederim....

Malzemeler;
*6yaprak yufka
*150gr margarin
*peynir
*maydanoz
*patates
*soğan
*pul biber, karabiber ve tuz
*1 çay kaşığı karbonat
*soğuk su

İç harcı yapılışı;

patateslerimizin kabuklarını soyalım, küp küp doğrayıp haşlayalım,haşlanmış patatesler sıcakken içine doğranmış soğanlarımızı bul biber karabiber tuz ve çok az sıvıyağ ilave edelim, iç harcımızı hazırlayalım.

peynirli iç harcımızıda maydanozu yıkayıp, doğrayıp, peynirle harmanlayalım.

Yapılışı;

Margarinimizi eritip yufkalarımıza sürelim, yufkalarımızı üst üste dizelim ve yufkamızı 8'e bölelim, iç malzemesinide koyup, sigara böreği sarar gibi saralım

Soğuk suya karbonatımızı ilave edelim, sardığımız böreklerimizi soğuk suya daldırıp tepsiye dizelim, üzerine dilerseniz susam çörek otu serpelim 170 derece fırında pişirelim ....

Servis yapıp afiyetleeeee...