30 Temmuz 2009 Perşembe

Puding'li çikolatalı kurabiye..

Tarifim forum'dan arkadaşım kadriye'ye ait kendisine bu tarif için teşekkür ediyorum..
Forum da bir çok arkadaşım denemiş ve memnun kalmış, tarifde toz puding kullanılıyor, çilekli,muzlu,vanilyalı,her çeşit pudingle denenmiş, ama en güzeli kakaolu olduğu söylenince bende kakaolu yaptım ve hamurun yarısında da çikolata parçaları kullandım...
Tarifde şeker ilavesi yoktu ama ben 2kaşık şeker ileve ettim.
Çok paratik bir tarif, çıtır çıtır oluyor, hepinize tavsiye ederim...

Malzemeler;
*1yumurta (sarısı içine)( akı ustune)
*yarım paket kabartma tozu
*yarım cay bardagı sıvıyağ
*yarım paket margarın(oda sıcaklığında)
*1paket kakaolu pudung(toz)
*3,5su bardağı un
*3yemek kaşığı parça çikolata(dilerseniz)
*2yemek kaşığı şeker
*minicik tuz

Yapılışı;
Yumurtanın beyazını kurabiyenin üzerine sürmemiz için ayrın..Bütün malzemeyi yoğurma kabına koyup yoğrun ve küçük yuvarlak parçalar yapıp tepsiye dizin, şekli verilmiş kurabiyelerin üzerine yumurta aklarını sürün ve 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin..Afiyetlee...


(fotoğrafların üzerine tıkladığınızda büyük hallerini göreceksiniz)

25 Temmuz 2009 Cumartesi

Basında hünerlimutfak......

Zaman gazetesinin bu haftaki cuma günü yayınlanan ekinde;
yaz sebzeleri ve meyvelerinden oluşan yemek tarifleri vardı..
Benim de girit kabağı dolma tarifim:::))
Benim tarifimi kullanmak istediklerinde memnuniyetle kabul ettim...
Eşim restorancı olduğu için en çok eşim mutlu oldu:))
Benimde hatıra defterime güzel bir anı daha eklenmiş oldu:))


Gazetenin yemek köşesinde hem tariflerimiz yayınlanıyor, hemde blogumuz tanıtılıyor,
her an sizinde kapınız zaman gazetesi editörleri tarafından çalınabilir::))

Ben dahil bir kaç blog arkadaşlarımın tarifleride vardı, gaztenin devamı burada

21 Temmuz 2009 Salı

Kabak Mücver...


Malzemeler;
*3 adet kabak
*1 adet havuç
*maydanoz
*dereotu
*2 ad. taze soğan
*1yemek kaşığı karışık baharat(7çeşit bir pakette satılıyor)
*3yemek kaşığı un
*1yumurta
*tuz
Yapılışı;
Kabak ve havuçları rendeleyin, sulanırsa sularını sıkın,kalan malzemleride ekleyip harmanlayın,hamur ne kuru ne cıvık olmayacak yuvarlak şekil verip kızartın....Afiyetleeee..

16 Temmuz 2009 Perşembe

Girit kabağı dolması(soya kıymalı)...

Bizim evde yaz olsun kış olsun her hafta mutlaka dolma pişer ( dolma kurdu olan bir eşim var=)...
Arşivim dolma tarifleriyle dolu, fırın da dolmalar , fıstıklı,zeytin yağlı, sarma, lahana arşivim resmen dolma kokuyor, kiminin resmini de pek beğenmedim, ama bu dolmamın resmi hoşuma gitti ve tam mevsimi de, yayınlamak ta mevsimini de yakaladım=)
mutlaka deneyin derim ben, içerisinde soya kıyması var, soya kıyması et kıymasın dan daha sağlıklı ve en güzeli de sıfır kalori içeriyor, çok sağlıklı bir besin....

Malzemeler;
*1kg girit kabağı(6adet oluyor)
*2 su bardağı pirinç
*2 orta boy soğan
*2 domates
*2 yemek kaşığı soya kıyması
*dere otu
*maydanoz
*1tatlı kaşığı salça
*5 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
*1 çay kaşığı pul biber,karabiber,nane,kimyon,tuz



Yapılışı;
Soya kıymamızı bir kase de önce su da 2-3 dakika bekletelim,Pirinçlerimizi yıkayalım ve içerisine doğranmış soğanımızı, soya kıymamızı, baharatlarımızı,salçamızı ekleyelim, maydonozla dereotumuzu da içerisine doğrayalım ve domateslerimizi de rendeleyelim, tuzumuzu,3 kaşık zeytin yağımızı da ilave edelim ve harmanlayalım.. Kabaklarımızın içlerini oyalım içerisine hazırladığımız harcı dolduralım, tencereye dizelim, üzerine 2 kaşık zeytin yağı ve sıcak su ekleyip pişirelim....Afiyetleeeee....

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Kiraz kompostosu (hoşafı:)))

Eşim geçenlerde sebze hal'ine gittiğinde eve bir kasa kirazla geldi, kirazları ye ye bitmedi, dağıtmasını da saymıyorum bile!
Bende kalan kirazların sonunu komposto yaptım, birde içine soda da dökünce daha da hoş bir tat oldu:)))


500 gr kiraz'a 1lt su 1kepçede şeker koyup kaynatın (bu şeker ölçüsü azdır, isterseniz 1kepçe şeker daha ilave edbilirsiniz) rengi kırmızılaşıp su tadı gidince ocağın altını kapatın, soğutup, isterseniz içerken içine bir şişe soda da ekleyebilirsiniz.....Afiyetleeee...

9 Temmuz 2009 Perşembe

Canan'ın sofrası....

3 gün önce arkadaşım, komşum, blog arkadaşım taşındı! gitti! çok üzgünüm moralim bozuk, bu masayı kendisi hazırlayıp beni davet etmişti, ama ben herzamanki gibi yayınlamakta geç kaldım:( artık bu sofra veda sofrası mı? muhabbet sofrası mı oldu bilemedim...
Cananım komşun seni çok özlüyor...
Beni su böreği yemeğe diye davet etmişti ama sağolsun sofrasında yok yoktu!

Su böreği
(Tadı hala damağımda)

Barbunya pilaki

Elmalıturta
(Tadı hala damağımda)
Çilekli pervane
(Tadı hala damağımda)

Patates tava


Canan arkadaşımın sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz..

5 Temmuz 2009 Pazar

Zeytin yağlı taze fasulye......

Bu yemeği ilk yaptığımda eşim yemek istememişti, teze fasulye sevmezdi, bende ona ısrar ettim (kayın validemler patatesle yaparlar) bende ona bu biraz farklı dedim, zorla yedirmiştim hiç unutmuyorum, yediği günden beri sürekli pişer oldu,hatta eşim restoranımız için bana yaptırıp satmayı bile planlıyor:)) her yediğinde kendince hesaplar yapıyor, bense şimdilik burun kıvırıyorum, hiç öyle bir niyetim yok bir eve bir lokantacı yeter:)))



Zeytin yağlı taze fasulye;

malzemeler;

*500gr taze fasulye
*1 adet soğan
*1diş sarımsak
*havuç
*1 küp şeker(1çay kaşığı toz şekerde olabilir)
*2 adet domates
*1 tatlı kaşığı salça
*2yemek kaşığı sızma zeytin yağı
*2yemek kaşığı mısırözü yağı
*tuz

Yapılışı;
Taze fasulyalerimizi boyuna ve enine ikiye keselim, havuçlarımızı doğrayalım,soğanımızı doğrayıp tencerede sıvıyağla kavuralım,kavrulan soğanın peşine doğranmış havuçlarımızda ekleyip soteleyelim,peşine rendelenmiş domateslerimizi ekleyelim, peşine salçamızı,şekerimizi,sarmısağımızı,pulbiberimizi,taze fasulyalerimiziekleyip biraz soteleyelim ve kaynamış yarım litre suyumuzu ve tuzumuzuda ekleyip kısık ateşte pişirelim servis yapıp AFİYETLE.....