6 Ekim 2009 Salı

Avcı Böreği~


Geçtiğimiz günlerde her sabah kalkıp balkonuma çıktığımda kurumuş çam yapraklarıyla karşılaşıyordum.. ve temizlerken de hayrete düşüyordum ki geceleri nasıl bir rüzgar çıkıyor da balkonuma uçuruyordu.. halbu ki geceleri de ayakta olan biriyim, geceleri şiddetli rüzgar olsa duyacağımı düşünüyordum.. bu günlerce tekrarlandı..ve yine bir gün balkonumu temizlerken bir güvercin ağzında çam yaprağıyla geldi.. O an anladım ki kuş her gün o çalıları yuva yapmak için getiriyormuş; bense bilmeden çöpe atıyordum.. Sonra çok üzüldüm. Eşime de durumu anlattım ve başladık birlikte güvercini beklemeye :) Artık biriken çam yapraklarını atmıyordum..
Pazar sabahı yine eşimle otururken balkondan kuşun uğultusunu duyduk,koşakoşa çıkıp baktık.. Kuşcuk yuvasını yapıp,kuluçkaya yatmıştı..Şimdiyse yavrularımızı bekliyoruz:)
Sizin de balkonunuzda çam yaprakları birikirse,benimgibi rüzgarın getirdiğini düşünüp çöpe atmayın.. Her an bir kuş misafiriniz olabilir..

Bunlar Yüce Allah'ın mucizesi.. Bir mucize de, Resimde Avcı Böreğimin yanında gördüğünüz, bu mevsimde saksımda yetişen karpuzcuk:) yenilecek olgunluğa erişmeyecektir ama görüntüsü ve sevimliliğiyle insanı şükrettirmeye yetiyor.

Bu böreği de bayramın üçüncügünü misafirlerime hazırladığım kahvaltı sofrasından.. Yayınlamak bu güne nasipmiş..



24 Adet

Avcı Böreği;

Malzemeler

~250 gr kıyma

~2 adet soğan

~1,5 su bardağı pilavlık bulgur

~1 su bardağı dövülmüş ceviz

~1 tatlı kaşığı salça

~1'er çay kaşığı pul biber,karabiber,kimyon,kekik.

~tuz

~4 yaprak yufka

~2 adet yumurta~

~1su bardağı süt

~1 su bardağı yoğurt

~1 su bardağı sıvı yağ

~Üzeri için, galeta unu

Yapılışı:

Pilavlık bulgurumuzu sıcak su dolu bir kasede 25dk. bekletelim.Yarım su bardağı sıvı yağı yemeklik doğranmış soğanla birlikte birlikte kavuralım. pembeleşince içine pul biber,salçayı ve akabinde kıymayı ilave edelim.Kavrulunca bulguru ilave edelim,kavuralım.kalan baharatları tuzu ve cevizi de ekleyelim.İç harcımız hazır.

Yufka sosumuz için de Yoğurt,süt,yumurta ve kalan yarım bardak sıvı yağımızı karıştıralım. hazırladığımız sosun yarısını yayvan bir kaba ayıralım(böreğimizin üzeri için kullanacağız)yufkamızı 6 parça üçgen elde edecek biçimde keselim. böylelikle 24 parça börek elde ediyoruz. üçgen yufkamıza hazıradığımız sostan fırça yardımıyla sürüp iç harcımızı da ekleyip sigara böreği sarar gibi saralım.

Üzeri için ayırdığımız sosa bandırıp galeta ununa buluyalım. Tepsiye dizip 180derecelik fırında 35dk. pişirelim.


Afiyetleeee.....

30 yorum:

  1. slm canım bende tam soracaktım böreğin yanındaki karpuzmu diye okuyunca anladım karpuz olduğunu çok şeker yaaa her şeyin küçüğü sevilir derler ya cidden doğru.. gelelim böreğine süper görünüyor ellerine sağlık... çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. eyerhagu;
    Teşekkür ederim sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ne sevimli bir karpuzcuk öyle:)

    avcı böreğine dayanamam:) ellerine sağlık Nilüfercim..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık. Fırsat bulunca bende bu böreği denemek istiyorum

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık...resimlerde bir harika....se4n bu işi bana öğretsene:))) bu böreğe bayılıyorum bulguru çok sevdiğim için ...ellerin dert görmesin...sanan çayamı yoksa kahvaltıyamı gelsem şekerim hepsini birbirinden güzel hazırlıyorsun maşlallahın var...öpüyorum seni şekercim.....
    minik güvercini resimlemeyi unutma tamammı:))
    karpuzcukda bir harika ne şirin durmuşlar yaaaa...yetiştiren sulayan ellerini seveyim senin...öptüm canımın içi....

    YanıtlaSil
  6. s.a çok nefis gözüküyo ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. CANIM BENİM ELLERİNE SAGLIK NEFİS OLMUŞ NEFİS
    NE DEMİŞLER BİR KUŞUN YUVASINI ASLA BOZMAMAK GEREKİRMİŞ AMAN BALIM İYİKİNE DİKKAT ETMİŞSİN BAK NE GUZEL KUŞ YAVRUSUNU DÜNYAYA GETİRCEK
    TATLIM BİRDE BİR SEY RİCCA EDİCEM SENDEN BENİ TAKİPE TTİĞİN BLOGLARA EKLEMİŞSİN YA ESKİ SİTEMİN LİNKİ VAR SANIRIM SANA ZAHMET ONU KALDIRIP BUNU YAZARSAN SEVİNİRİM
    SEVGİLER
    http://birdemliksohbet.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. papatya prenses; teşekkürler bende çok
    severim:)sevgiler..
    *****
    mahpericim teşekkürler sevgiler..
    *****
    meraklı beticiğim sağol sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. birsenim şekercim (estağfirullah)ne demek asıl benim senden öğrenmem gereken çok şey var sen zaten usatasın bir şey öğrenmene gerek yok ki??
    beni de bu kadar şımartma:)kocaman öperim sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. sevilciğim bozarmıyım hiç!! heralde yavrularıda bu gün çıktılar balkonda bir hareketlilik var:)linki de hemen düzeltiyorum teşekkürler sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. ayy yazdığım yorumdaki bütün kelimelerde hata var heyecanlandımmı acaba ben sana gelince:))))
    ben gerçekleri söylüyorum güzelim sadece gerçekleri öptüm tatlım....

    YanıtlaSil
  12. böreğin süper görünüyor canım....ellerine sağlık...kuşlarla da ilgilenmen ayrıca çok güzel.sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Canım ellerine sağlık harika gözüküyor inna elimi uzatıp alasım geldi...
    Bitanem bir kaç arkadaşa sordum kimsenin bilgisi yok...
    Ewt kendimi göremiyorum izleyicilerin arasında ama izlediklerimin arasındasın görünüyorsun yani bende posr eklediğinde...
    inşlh en kısa zamanda hallaolur canım gerçekten üzücü bi olay çünkü düşününce kişiler eklendikçe mutlu oluyoruz eksilmesi garip...
    Canım eğer sorunun sebebini bulursan yaz zaten ben anında cvp yazarım...

    YanıtlaSil
  14. birsenciğim,birde yazdığın yorumlar çifter çifter geliyor?? ne oluyor bende anlamıyorum??şekercim boş ver iletişim kurabiliyoruz ya! o da yeter! heyecan değildir şekerim blogspotta oluşan hatalardır:) teşekkürler şekercim kocaman öpüyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. fundacığım sağol teşekkürler sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. aslıcığım en az 15 tane izleyicim silindi:( bu sorunu nasıl çözerim onu bile bilmiyorum:( ilgin için çok sağol, sorunu çözebilsemde çözemesemde seni haber edeceğim,teşekkürler sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. ALLAHIM BÜYÜKLÜGÜNÜ HER TÜRLÜ GÖSTERİYOR BU BÖREGİ NEZAMANDIR YAPICAM KISMET OLMUYOR SÜPER OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK SOFRANADA BAKTIM HARİKA OLMUŞ YEMEKLER EMİNİM GÜZELDİR AMA DİZAYNINDA ÇOK GÜZEL

    YanıtlaSil
  18. Fatmacım teşekkürler, bence denemende fayda var:) sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. canım arkadaşım yaa sana gelmesem sana yazmasam sanki o gün annemle konuşmamışım gibi hissediyorum...yazmadan duramadım..öptüm seni...

    YanıtlaSil
  20. birsenim:şekercim canım arkadaşım, bende ne zaman yorum denetlesem, acaba şekercim bana yorum yazmışmıdır?? diyorum:) inan senin yorumların benim için önemli, hergün bekliyorum seni:))her zaman gel arkadaşım, gözlerim yolda kalmasın:( kocaman öperim sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar,
    bögregi görünce takildim kaldim, sonra yazdiklariniz da cok dikkatimi cekti. Ne hos bir sey, iyiki fark etmissinizdir. Bizimde bir keresinde bahcemize ördek yumurta koymus, uzaktan bakiyorduk ördek kuluckada ise bahceye girmiyorduk ta ki yavrular yumurtadan cikana kadar.
    Bögreginize bayildim, hep denemek istiyordum, yagda kizartilamamis ve firinda pismis olmsai da daha saglikli, ellerinize saglik.
    Ayrica o karpuzda mini mini cok güzel bir ev süsü bitkisi olmus ve tabaginizn yaniada cok yakismis harika.
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  22. annesinin kızı;teşekkür ederim, böreğin fırında pişmiş halini daha çok seviyorum ama isteyen olursa kızarta bilrde:)mutlu hafta sonları dilerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. tembel hatunn yayınla şu iftar sofralarını bak büyük bir merakla bekliyorum...hadiiii canlan biraz...

    YanıtlaSil
  24. hiç sorma birsenim bu konuda tembelim ya:) elimi bir kaldırsam yayınlayacağım ama elim kalkmıyor:)canım ya iftar sofraları geçti artık onu değilde başka bir tarif ekleyeceğim, tam mevsimine uygun güzel bir tarif,ama bugün çok işim var ancak yayınlamak geceyi bulur..kocaman öperim sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. Ellerine saglik nefis görünüyor :))

    YanıtlaSil
  26. Ben çok sık bakmayınca yenilenmiş siteleri göremiyorum takip listemde ???? şimdi uğrayınca görebildim...

    Nilüfer kuş yuvasını yapmış bile ,balkonu çok batırıyorlar ama kıyamıyor insan işte... karpuzcuğuda bayıldım..börek nefis olmuş,ellerine sağlık..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. hani nerde tarif nilüfercik merakla geldim bakmaya ama yok:(( üzüldü ben gidiyor ben baybay sen:)))

    YanıtlaSil
  28. çok sevdiğim bir börektir..sizin tarifiniz de çok güzel olmuş.Servis kaşıklarınıza da bayıldım..nerden bulursunuz böyle şeyleri??
    esraa

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Esra;ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim,insan aradığı zaman istediğini buluyor nerden aldığımı sorarsanız cevaplarım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİDİR. EN KISA SÜREDE CEVAPLAMAYA ÇALIŞACAĞIM... TEŞEKKÜRLER..!